Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk .
Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk . Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam.
Masukan perahan limau nipis dan lada hitam.
Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk .
Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk . 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya.
Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap.
Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi.
1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk . Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap.
Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi.
Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk . Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam.
Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan .
Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk . 1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1. Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak.
Kerabu Pucuk Ubi Kayu - Masak Lemak Pucuk Ubi Tumbuk Yang Sangat Sedap. Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Rebus pucuk ubi sampai lembut, toskan, perah air kemudian potong/hiris kecil. Masukan perahan limau nipis dan lada hitam. Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya.
Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) kerabu pucuk ubi. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumbuk .
Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam. Rebus pucuk ubi dengan air yang bercampur minyak masak. Masukan semua bahan ke dalam bekas, isi ikan bawang merah, bawang putih, budu, gula, garam, cili api dan secawan . Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi.
Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) . Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap.
Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya.
Kali ni kami nak share resepi dari tok saya, resepi kerabu pucuk ubi yang memang sedap.
Akhirnya masukan pucuk ubi kayu dan taugeh tadi dan kacau lagi.
Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam.
Goreng kelapa parut tanpa minyak hingga agak kering (jangan sampai jadi kerisik) .
Rebuskan dengan air yang bercampur minyak masak dan sedikit garam.
1 ikat pucuk ubi kayu |direbus 1 biji bawang besar |dihiris 1 biji cili merah |dihiris 50gm udang kering |ditumbuk 1.
Asingkan daun pucuk ubi daripada tangkainya.
Post a Comment for "Kerabu Pucuk Ubi Kayu - Masak Lemak Pucuk Ubi Tumbuk Yang Sangat Sedap"